De ce sa nu renuntam la grasimi


Atunci cand sunt la inceputul unei cure de slabire, multe persoane considera toate grasimile alimentare similare cu cele de pe abdomen si hotarasc sa le elimine in totalitate din dieta! Total gresit! Iata de ce.
O alimentatie sanatoasa, recomandarea tuturor medicilor si secretul tuturor celor care sunt in forma maxima, trebuie sa respecte zi de zi urmatoarele proportii: 55% glucide (se gasesc in fructe, leguminoase, cereale, legumele bogate in amidon), 15% proteine (surse: carne, peste, oua, branzeturi, fasole, mazare, linte, ovaz), 30% grasimi (nuci, peste, lactate, ulei, margarine vegetale de calitate etc.).
30% este un procent foarte important, deci nu putem functiona corect fara grasimi.
Daca le-am elimina complet din farfurie, intregul organism ar fi dat peste cap: am reduce absorbtia anumitor nutrienti, am avea probleme cu sistemul nervos, am priva aportul de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6 cu rol multiplu, printre care si mentinerea sanatatii inimii, ar aparea deficite grave de vitamine A, D, E si K si ar exista riscul de infertilitate.