Consumă fructe proaspete


Consumă fructe proaspete
Portocalele sunt un remediu bun pentru lipsa poftei de mâncare. Ele duc la stimularea sucurilor digestive, iar efectul este creşterea apetitului. Pentru a obţine rezultate cât mai bune, mănâncă minimum două portocale pe zi.
Dacă nu-ţi e foame la micul dejun atunci mănâncă o portocală dimineaţa şi sigur ţi se va face poftă de mâncare. Merele sunt şi ele un bun stimulent al apetitului, deoarece favorizează producerea unei enzime digestive (numită pepsină) la nivelul stomacului, care grăbeşte digestia.
De aceea, vei simţi mai repede că ai stomacul gol şi senzaţia de foame se va instala rapid după ce consumi un măr proaspăt. Ca şi portocalele, merele sunt indicate înainte de masă.
 
Pune în apa de băut tinctură de mărar
Tinctura de mărar, pe care o găseşti în magazinele naturiste, este un remediu folosit inclusiv în terapia anorexiei, o tulburare alimentară. Prin urmare, este deosebit de eficientă, dar trebuie luată cu prudenţă respectând concentraţiile indicate în prospect.
Această tinctură folosită pe termen lung poate produce dereglări hormonale şi poate da ca efecte secundare, în cazul femeilor, menstruaţii abundente şi tensiuni la nivelul sânilor.

Pentru a spori pofta de mâncare, diluezi 10 picături de tinctură de mărar într-un pahar cu apă şi îl bei cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 10 zile. Un alt remediu recomandat este tinctura de propolis.
O linguriţă de tinctură se diluează într-o cantitatea egală de miere şi se consumă timp de 10 zile, de 3 ori pe zi, înainte de masă cu aproximativ o jumătate de oră.

Pentru copii, miere şi siropuri naturale
Dacă ai obosit să faci scamatorii în jurul mesei ca micuţul tău să mănânce tot din farfurie, ar trebui să recurgi la miere. O linguriţă pe zi, de preferat dimineaţa, îi va deschide apetitul. În plus, este dulce, iar copiilor le va plăcea gustul.
De asemenea, produse naturale pentru creşterea apetitului copiilor vei găsi sub formă de siropuri în farmaciile naturiste.
Aceste remedii pe bază de plante precum cătina roşie, extract de arbore de China, coacăz negru dar şi pe bază de legume, precum morcovul, sunt preparate sigure, în concentraţii recomandate copiilor, fiind o alternativă bună la multivitaminele sintetice.